L'associació Àgora, conscient que al barri hi ha moltes persones adultes que volen començar a aprendre a fer servir l'ordinador, gestiona, des de l'any 1999, l'espai Òmnia del barri. És per això que, des d'Àgora s'han anat prioritzant totes les persones que, partint de zero o poc menys, volen iniciar-se a la informàtica. Les persones participants i col·laboradores que formem part de la Comissió del Punt Òmnia som les que gestionem aquest servei. Es desenvolupen blocs educatius totalment gratuïts per les persones participants: tallers d'introducció a la informàtica, informàtica avançada, autoformació i grups de treball.
Per més informació del què són els Punts Omnia:
El Punt Òmnia de l'Associació Àgora ha ofert durant el 2024 un total de 37 cursos amb 453 participants. Per equipament disposem de nou portàtils amb 4 pantalles, pel que les places del curs són de nou a divuit persones; dues per ordinador. Com a premissa del Punt, hem tingut cursos de nivell inicial per tal d’assegurar que totes les persones tinguin accés als coneixements de les TIC, com la informàtica inicial i la iniciació als telèfons intel·ligents. També, vam oferir cursos de aprofundiment en l’ordinador com naveguem per internet, aplicacions mòbils i informàtica bàsica, així com cursos més específics com la impressió en 3D, Disseny de presentacions i Tractament d’imatge. Com a centre col·laborador de l’ACTIC també disposem d’un curs de nivell inicial on les persones del barri es preparen per obtenir el certificat Apte del nivell 1 de l’examen del ACTIC. També hem participat de forma regular en 1 curs de Cerca de Feina, en col·laboració amb el SOC.
• Coordinació col·laboradors
Una de les principals característiques del Punt Òmnia Àgora és la gestió i promoció del voluntariat. Mitjançant el seguiment i el suport de la persona dinamitzadora, algunes de les classes, són impartides per voluntariat. Un espai de seguiment i contacte és la coordinació trimestral dels col·laboradors. Són reunions on es fa valoració del trimestre, on es poden exposar el funcionament de les classes i poder detectar necessitats per donar resposta. D’aquesta manera hi ha una revisió constant dels coneixements donats a les classes i millora dels materials. També hi ha un espai de formació on la persona dinamitzadora pot donar eines noves per tal de realitzar les classes.
Caps de setmana oberts per als veïns i píndoles TIC
Davant la situació que encara hi ha persones que no disposen d’ordinador propi, i que l’entitat gestora obre tot el cap de setmana, oferim el punt obert amb una persona que està pendent que es faci un bon ús de l'equipament. D’aquesta manera aprofitem que tenim l’espai per poder-lo oferir al barri i als veïns perquè puguin tenir accés a ordinadors i fer autoformació.
Aquest any hem col·laborat amb el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) per tal de realitzar el curs de Cerca de Feina.
El punt fa anys que és centre col·laborador de Acreditació de Competències en Tecnologies de la Informació i la Comunicació. Tenim la col·laboració que ens permet poder realitzar l’examen al nostre punt i també oferim classes de preparació per a l’examen, garantint el nivell inicial. Tots els divendres de 16.00 a 18.30 el Punt Òmnia és el lloc on moltes persones del barri i de la ciutat poden realitzar l'examen del ACTIC i acreditar les seves competències digitals.