Treball en Xarxa

FENT BARRI, FENT CIUTAT


L'àmbit primer d'incidència i participació de l'Escola és el barri de la Verneda. L'escola canvia amb el barri i el barri amb l'escola, d'aquesta manera millorem la situació social i educativa de la seva població. Des de sempre, l'Escola ha participat de les reivindicacions per a aconseguir millores al barri, d'aquí que ara hi hagi diferents serveis per a temes socials, el metro, una rambla nova etc.

Un objectiu permanent de l'Escola és arribar a totes les persones i a tots els sectors del barri, per obtenir facilitar a tothom l'accés a l'educació de persones adultes farem el que calgui!

Un dels canals principals d'incidència en el barri és la participació activa a VERN, la Coordinadora d'Entitats del barri. També som membres del Consell de Dones del Districte de Sant Martí i del Consell Escolar del Districte de Sant Martí. Col·laborem de manera estreta amb el Centre Cívic de Sant Martí, i els serveis que en formen part, com per exemple la Biblioteca.

Igualment, estem presents a la ciutat de Barcelona des del compromís amb el barri i el districte. Espais com l'Ateneu de la ciutat, la Plaça Sant Jaume, el recinte intern de l'Ajuntament de Barcelona o el Paranimf de la Universitat de Barcelona, han rebut a les associacions en més d'una ocasió.

L'any 2003, just celebrant el 25è aniversari de la creació de la CdA la Verneda-Sant Martí la presidenta de l'Associació Àgora va ser guardonada amb la medalla d'or de la ciutat. Una medalla celebrada com mai com a reconeixement d'una tasca de desenvolupament comunitari plenament integrada al conjunt de l'Escola, el barri i la ciutat de Barcelona.

 

FENT XARXA

El projecte educatiu del que formem part no es limita a les activitats que es puguin fer al barri i el districte, sinó que col·laborem amb d'altres entitats per tal de difondre el moviment de persones adultes i les seves activitats concretes per tot Catalunya i per tot l'estat.

El projecte de la Verneda participa activament en la difusió de l'Educació de persones adultes a través de diverses associacions, com l'AEPA (Associació d'Educació de Persones Adultes) que, dins de l'àmbit català, és l'associació de persones educadores que comparteixen un model democràtic d'educació.

FACEPA (Federació d'Associacions Culturals i Educatives de Persones Adultes) és la Federació de persones participants d'entitats culturals i educatives, dins l'àmbit català, que coordina tot el conjunt d'activitats públiques, de difusió i dinamització, etc. per una educació democràtica de persones adultes.

Com a entitats membres de FACEPA, també formem part de CONFAPEA (Confederació de Federacions i Associacions Culturals i Educatives de Persones Adultes), que és la organització estatal del moviment de persones participants en educació de persones adultes. El somni és que el que aquest moviment abasti l'àmbit europeu i, per què no, mundial.

També som membres de: 


L'Associació de Participants Àgora el 2023 ha col.laborat a través de sus dos proyectos:

-CdA Escola de Persones Adultes La Verneda-Sant Martí

-Pla Comunitari Verneda-La Pau 


Amb les següents entitats e institucions: 


DINAMITZACIÓ COMUNITÀRIA


ENTIDADES VINCULADES AMB LA DIVERSITAT FUNCIONAL: MOTORA, SENSORIAL, INTELECTUAL I MULTIPLE


      ENTITATS VINCULADES A L'EDUCACIÓ:


     ENTITATS VINCULADES A LA INSERCIÓ LABORAL


ENTITATS VINCULADES A COL.LECTIUS VULNERABLES:


      ENTITATS VINCULADES A LA GENT GRAN:


      ENTITATS VINCULADES A LES PERSONES SENSE SOSTRE


ENTITATS VINCULADES A LA DONA I A L'ERRADICACIÓ DE LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE


ENTITATS VINCULADES A LA DIVERSITAT CULTURAL, PERSONES MIGRANTS I REFUGIADES


ENTITATS VINCULADES A LA SALUT I A LA SALUT MENTAL


ENTITATS VINCULADES A LA RECERCA I A LA CIÈNCIA


      ENTITATS VINCULADES AL VOLUNTARIAT SOCIAL

SOM CENTRE DE PRÁCTIQUES D' ALUMNES I COL.LABORACIÓ AMB